Rådgivning / Bollplank

Strategisk rådgivning

Jag hjälper gärna till med strategiska frågor kring marknadsföring och affärsutveckling, som bollplank till ägare, VD eller Styrelse. 

I mindre företag är det inte alltid alla kompetenser finns i ägar- eller styrelsekrets eller ledningsgruppskretsen. Där kan jag bidra med min erfarenhet och kunskap kring digitalisering, marknadsföring och innovativ affärsutveckling. Jag har själv suttit i olika ledningsgrupper, styrelser och som ägare genom åren och det är bra att ha någon som kommer in utifrån med nya perspektiv. 

Hur funkar det? Se nedan 👇

 

 

 

Vad kan jag hjälpa er med?

Jag har en bred erfarenhet av marknadsföring och företagande och kan inspirera och agera bollplank / rådgivare inom följande områden

 • Oberoende /objektiv part vid marknadsinvesteringar

 • Upphandling av byråer och frilansare

 • Upphandling av verktyg

 • Långsiktig marknadsplanering

 • Målformulering 

 • KPI /nyckeltal

 • Rapportering 

 • Digitaliseringsfrågor

 • Kanalval

 • Strategisk planering

 • Automatisering 

 Beroende på vilka kompetenser som finns i ägar- & ledningsgrupp samt styrelsen hittar vi ett paketerat upplägg som passar just er. 

Hur går processen till?

För att kunna komma igång och förstå era främsta utmaningar på ett snabbt och effektivt sätt så jobbar jag enligt en strukturerad process

UPPSTARTSPROCESS

I förarbetet bockar vi av några grundläggande att-göra-punkter såsom att

– Samla och gå igenom alla viktiga dok/filer (logo, manualer, inlogg etc)

– Gå igenom långsiktiga mål/vision (ägar/styrelsedirektiv)

– Företagets mål de närmaste 12/24/36 mån

– Skriv upp förväntningar på vårt samarbete

– Se över processer 

– Genomgång av befintligt marknadsmaterial och alla kontaktytor med kund

 

LÖPANDE STRATEGISKT ARBETE

Omfattningen av arbetet är beroende på just ert behov, om ni under en period är behov av bollplank en eller par gånger i veckan, per månad eller kvartal så anpassar vi vårt samarbete. Behöver ni kort eller långsiktigt få mer hjälp och hyra marknadschef kan jag gå in ännu djupare om så önskas.

 Jag kan se till att de taktiska marknadsaktiviteter som är planerade blir genomförda. Endera via era kontakter och byråer, alternativt så agerar jag som er lilla reklambyrå med mitt stora nätverk av specialister jag samlat på mig genom åren

 

Håkan Rilegård
VD, Ripro consulting

Stefan är en skön person med mycket driv och ser absolut inga problem, allting går och allt är möjligt. Det har varit ett stort nöje att jobba tillsammans.

Antti Antonov
VD, grundare, Bfree Advisor

..Han förstod direkt våra utmaningar och vår verksamhet och kom med fler bra förslag för leadsgenering och marknadsföring -Det är solklart att killen har koll! Jag känner mig trygg i att bolla olika idéer med Stefan”

Gustaf Oscarsson – Serieentreprenör, föreläsare och författare VD på Mittforetag.com + driva eget

Behöver man en kreativ marknadsförare och entreprenör med mycket idéer och som ser till att saker händer, är Stefan helt rätt person

Några kunder som jag jobbat med genom åren: